Преминуо Зоран Стојиљковић

Тужна вест за нишки и спорт и српско стрљаштво. Један од најцењенијих нишких спортских радника Зоран Стојиљковић преминуо је јуче, после дуге и тешке болести, у 66. години живота.

Стерљаштвом је почео да се бави са само 15 година, код тренера Раше Павловића. Најзапаженији резултат било је прво место на турниру у Бору, у склопу националног програма 1978. године, али врло брзо Зоран је упловио у тренерске воде. Са само 20 година постао је оредседник Стручне комисије Стрљачког савеза Ниша. Тренер Стрељачког клуба Ниш 1881 постао је 1980. године и кроз његове ,,руке'' пролази преко пет хиљада нишких стрелаца, међу којима и бројни шампиони.

Када је репрезентација Србије у питању, Зоран је, у својству посматрача учествовао на Првенствима Европе у Будимпешти (1984) и Братислави (1985). Као тренер државне селекције, први сарадник селектора Братислава Лончара, 1991. године је учествовао на Светском првенству у Будимпешти. Исте године водио је олимпијску репрезентацију на два светска купа (Сијудад Мексико и Лос Анђелес) и од тада био је неизоставан учесник великих такмичења.

 

Крајем 2005. године постао је селектор свих репрезентативних категорија, а врхунац је свакако представљао одлазак на Олимпијске игре у Пекингу 2008. Исте године, Зоран Стојиљковић проглашен је за спортску личност Ниша у избору Секције спортских новинара нашег града. Иза себе је оставио супругу и ћерку.

Комеморација поводом смрти Зорана Стојиљковића обавиће се у четвртак од 11 сати у сали Симфонијског оркестра. Сахрана је у четвртак на Новом гробљу у Нишу, са почетком у 14 часова

Извор: Народне Новине.

Baneri

Prijatelji