STOP-SVI NA SPORT

U Nišu od 19. do 21. oktobra. 2016. godine održan je treći serijal akcije “Stop -svi na sport” u kojoj su učestvovale sve Osnovne škole Nišavskog okruga i gosti iz Kosovske Kamenice OŠ “Desanaka Maksimović” koji su osvojili prvo mesto na ovom takmičenju.

Sportsko edukativni projekat „Stop – svi na sport“ koji organizuje Sportski savez Niša u saradnji sa  Policijskom upravom Niš i Školskom upravom u Nišu, sportskim organizacijama Niša i Učiteljskim društvom Niš završava svoju realizaciju takmičenjem  učenika četvrtih razreda Osnovnih škola u Nišu u Sportskom centru “Čair”.  Projekat promoviše sport, fer plej i pozitivne društvene vrednosti, a tematski obrađuje borbu protiv nasilja u sportu, vršnjačko nasilje, narkomaniju i bezbednost u saobraćaju.

 

Policijska uprava je na visokom nivou odradila svoj deo posla, pohvale idu i na račun Školske uprave odnosno na račun Učiteljskog društva, nastavnika i učenika koji su se odazvali u velikom broju. Zadatak su ispunile i sportske organizacije koje su osmislile igre

-Policijska uprava daje maksimalnu podršku ovoj akciji i mi želimo da se akcija proširi i da učestvuju i đaci viših razreda. Takođe ovo ne treba da bude samo gradska akcija već da bude i regionalnog tipa, što će verovatno i biti realizovano jer dobre ideje treba da žive. Zaključio je načelnik Policijske uprave Niš, Ninoslav Mitić.

Potpuno uspešna akcija. Spojili smo lepo i korisno i omogućili deci iz Nišavskog okruga lepo druženje. Lepo je to što su deca razbila famu da su plave uniforme i sami policajci nešto strašno. Doživeli su lepe trenutke sa policijom i videli da su oni tu u našu korist i za našu bezbednost. Izjavio je Saša Veličković, vanredni profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitan

 

 

 

 

 

Video: 
See video

Baneri

Prijatelji